marți, 19 mai 2020

OFERTA EDUCAȚIONALĂ ÎNVĂȚĂMÂNT PROFESIONAL ȘI TEHNIC

 

LICEUL TEHNOLOGIC RUȘEȚU

Str. 1 Decembrie 1918 nr. 10

Tel./fax: 0238733178

scoalarusetu@yahoo.com

lictehrusetu@isjbuxau.ro


PLAN ŞCOLARIZARE

2020 - 2021

 ÎNVĂŢĂMÂNT PROFESIONAL

 PROFIL TEHNIC

 DOMENIUL MECANICĂ

SPECIALIZAREA - MECANIC UTILAJE ȘI INSTALAȚII ÎN INDUSTRIE

1 CLASĂ 28 LOCURI

COD SPECIALIZARE: 523


Descrierea calificării – Mecanic utilaje și instalații în industrie

 Absolvenții cu aceasta calificare: 

asigură funcționarea mașinilor, utilajelor și a echipamentelor mecanice;

confecționează piese metalice de schimb pentru diverse utilaje; 

efectuează întreținerea și repararea acestora.


RESURSE

ü  12 săli de clasă;

ü  Laborator AEL – dotat cu 1 server și 10 calculatoare conectate la Internet;

ü  Laborator informatică – dotat cu 1 server și 30 calculatoare conectate la Internet;

ü  Laborator fizică -  chimie;

ü  Centru de Documentare şi Informare - dotat cu 1 videoproiector,1 copiator; 1  tablă interactivă, o bibliotecă cu 6. 500 volume;

ü  Sală de sport în interiorul școlii;

ü  2 terenuri de sport, unul cu gazon sintetic prevăzut cu nocturnă și un teren cu gazon natural;

ü  Laborator tehnologic;

ü  Atelier mecanic.

FACILITĂŢI ACORDATE ELEVILOR:

ü  programul: 800 – 1500

ü  se decontează transportul elevilor navetiști;

ü  se asigură transportul elevilor pe ruta: Rușeţu – Jugureanu – Ulmu și retur cu microbuz școlar;

ü   Pentru clasele de învăţământ profesional fiecare elev primeşte o bursă profesională lunară de 200 lei/elev de la stat, şi oportunitatea de angajare la finalizarea cursurilor.

ü  elevii înscrişi la calificările profesionale fac practică la agentul economic partener


CALENDAR ADMITERE

ȘCOALA PROFESIONALĂ

CALENDAR ADMITERE ÎNVĂȚĂMÂNT PROFESIONAL

Etapa I:

-29iunie-03 iulie 2020 și 06 iulie 2020 - Înscrierea candidaţilor pe baza fişei de înscriere și a foii matricole eliberate de unitatea de învăţământ gimnazial în învăţământul profesional cu durata de 3 ani.

- 06 iulie 2020 - Afișarea, la sediile și pe site-urile unităților de învățământ gimnazial absolvite și la liceu, a listei candidaţilor înscrişi în învățământul profesional.

-9 iulie 2020 - Comisia de admitere a liceului transmite în format electronic şi în scris către comisia de admitere judeţeană a listelor actualizate cu candidaţii declarați admişi și a celor respinși  la admiterea în învăţământul profesional de stat cu durata de 3 ani.

       -10 iulie 2020 - Afișarea la sediul si pe site-ul liceului a listei candidaților admiși și a celor respinși la învățământul profesional de stat. Afișarea precizărilor privind depunerea dosarelor de înscriere de către candidații admiși. Afișarea precizării prin care candidații admiși în urma primei etape de admitere se află sub efectivul minim necesar constituirii clasei sunt înștiințați că după depunerea dosarelor de înscriere vor fi înmatriculați sub rezerva completării în urma etapei a II-a de admitere a numărului de locuri minim necesar pentru constituirea clasei, iar în situația în care nici în etapa a II-a nu se vor ocupa suficiente locuri pentru constituirea efectivului minim se poate decide redistribuirea, prin comisia județeană de admitere, a candidaților în limita locurilor disponibile la alte unități școlare în cadrul unei ședințe publice la care vor fi invitați să participe.

       -13-17 iulie 2020 - Transmiterea în format electronic de către liceu, către unitățile de învățământ gimnazial a situației privind rezultatele elevilor la admiterea în învățământul profesional, în scopul asigurării posibilității de înscriere pentru etapa a II-a de admitere a absolvenților respinși în etapa I, precum și a celor care au renunțat sau nu și-au depus/transmis prin poștă dosarele de înscriere.

       -13-17 iulie 2020 - Transmiterea/depunerea de către candidații declarați admiși a dosarelor de înscriere.

       -17 iulie 2020 - Transmiterea situației locurilor rămase libere in urma finalizării depunerii dosarelor de înscriere a candidaților admiși in prima etapă de admitere.

      -21iulie 2020 - Afişarea, la sediul și pe site-ul liceului, a candidaților înmatriculați și a situației cu locurile rămase libere în învățământul profesional, după depunerea dosarelor de înscriere în etapa I de admitere. 

Transmiterea în format electronic și în scris, către comisia de admitere județeană a listelor actualizate cu candidații înmatriculați și a situației locurilor neocupate la învățământul profesional de stat.

 Etapa II:

-22-24 iulie 2020 - Inscrierea candidaților se realizează numai de către unitățile de învățământ gimnazial prin transmitere electronică la liceu a fișelor de înscriere a candidaților, însoțite de foile matricole.

-24 iulie 2020 - Afișarea, la sediile și pe site-urile unităților de învățământ gimnazial absolvite și la liceu, a listei candidaţilor înscrişi în învățământul profesional.

-24 iulie 2020 - Comisia de admitere a liceului transmite în format electronic şi în scris către comisia de admitere judeţeană a situației cu numărul de candidați înscriși pentru admiterea în învățământul profesional.

      -28 iulie 2020 - Afișarea la sediul si pe site-ul liceului a listei candidaților admiși și a celor respinși la învățământul profesional de stat. Afișarea precizărilor privind depunerea dosarelor de înscriere de către candidații admiși, respectiv ridicarea de către candidații respinși a fișelor de înscriere, de la sediul liceului, sau prin formular transmis electronic tuturor candidaților care solicită acest lucru.

-29 iulie-3 august 2020 - Transmiterea/depunerea de către candidații declarați admiși a dosarelor de înscriere.

-4 august 2020 - Transmiterea în format electronic și în scris, către comisia de admitere județeană a listelor finale cu candidații înmatriculați și a situației locurilor neocupate la învățământul profesional de stat.

 Etapa III: 

-05-07 august 2020 - Rezolvarea de către comisia județeană a situației de la nivelul liceului, la care în urma celor două etape de admitere nu s-a constituit în limite legale clasa, prin redistribuirea candidaților admiși la clase/grupe și calificări la care nu s-au constituit efectivele minime legale.

Rezolvarea situațiilor se face în ședință publică la care sunt invitați candidații care au fost admiși la calificări pentru care nu s-au întrunit condițiile minime de constituire a claselor.

 

Anexa 1 la OMEN 4325/22.05.2020 pentru modificarea și completarea OMEN 5087/30.08.2019 privind organizarea, desfășurarea și calendarul admiterii în ănvățământul profesional de stat 2020-2021.


 




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu